Weensu.dk - En ansvarlig og bæredygtig markedsplads

Markedsplads eller dropshipping – hvad er forskellen?

Hvad er forskellen på en online markedsplads og dropshipping?

Vi bliver ofte spurgt: jamen er det ikke dropshipping det I laver hos Weensu?

Hertil er svaret; Nej, det er det ikke; vi er en markedsplads.

Forvirret?

Det kan vi godt forstå, så her en forklaring på hvad forskellen er.

Dropshipping – simpelt forklaret:

  • En virksomhed A sælger en vare. En anden virksomhed B (det kan være en producent eller en distributør) leverer varen på vegne af sælgeren A.
  • Kunden modtager produktet fra virksomhed B. Logo, kontaktinformation og returlabels på pakken viser virksomhed A.
  • Fra kundens perspektiv, kom varen direkte fra virksomhed A. som de handlede hos.

Markedspladser som Weensu.dk fungerer lidt anderledes:

  • Virksomhed A formidler salget en vare. En anden part B (det kan være en producent, distributør, agentur, tante Oda eller hvem som helst) sælger og leverer varen på egne vegne.
  • Kunden modtager varen med evt. returlabel, brand logo fra part B eller 3. parts branding, afhængigt af hvilken aktørtype der er tale om.
  • Fra kundens perspektiv er varen leveret af part B eller 3. Part uanset at købet er foretaget på en markedsplads – fx Weensu.dk.

Eksempel: En kunde køber sæbenødder og uldkugler på markedspladsen Weensu.dk (virksomhed A). Varerne købes hos sælger; Foreverandever (part B). Sælgeren B, pakker og sender sæbenødder og uldkugler til kunden direkte, og håndterer kundeservice og evt. retur.

online-markedsplads

Markedspladser kan få dine varer ud på markedet på en halv time

På en markedsplads er det part B, der selv står for sin egen shop. Han/hun har produktkendskabet, og kan derfor på meget kort tid oprette en shop på markedspladsen. Og være synlig på markedet. Fordelen er at der er kunder i butikken fra start, som markedspladsen i forvejen har skaffet ind på siden. Til gengæld skal part B selv stå for at markedsføre sig på fx sociale medier eller andre kanaler.
Ved dropshipping er det op til part A, at få sat sig ind i produkterne, få dem beskrevet og markedsført overfor forbrugeren. Det tager derfor lidt længere tid. Det kan ofte også være en lidt dyrere løsning, men det afhænger meget af den konkrete situation. Har man et produkt der er meget eftertragtet? Er det et meget eksklusivt produkt? En niche?

Hvad der er det rette for dig kan du kun du svare på. Men vi vil gerne hjælpe med alle de spørgsmål du måtte have til Weensu.dk.

Og hvis du er klar til at prøve det hos os, så kan du anmode om at åbne din egen shop lige her

Vi vil rigtig gerne høre din mening

Leave a reply

Weensu.dk
Left Menu Icon
Cart Menu Button Icon0
Indkøbskurv